Meram Yeniyol Cad. No: 94 (Lastik Durağı) Meram / Konya
diş hekimi zahid ak

İmplant bir veya çoklu diş eksikliklerinde ya da tamamen dişsizlik durumunda çene kemiğine yerleştirdiğimiz sağlam güvenilir dokuya uyumlu titanyumdan yapılmış dişlerin kökünü taklit eden vidalardır. Osseointegrasyon süresi yani yerleştiren titanyum vida ile çene kemiğinin kaynaşma süresi beklendikten sonra bu yapının üstüne hastanın kaybetmiş olduğu fonksiyon , estetik ve sağlığını geri kazandıracak şekilde emax,Zirkonyum yada metal destekli porselen ya da hareketli prtotez olmak üzere üst yapıları yapılır.

İmplant yapılırken acı duyar mıyım?

Operasyon öncesi lokal anestezi yapıldığı için İmplant operasyonu esnasında acı duymanız söz konusu değildir. Acısız operasyon garantili bir tedavidir.

İmplant herkese yapılır mı ?

Evet İmplant diş eksikliği olup çene kemiğinin mesafe ve kalınlık olarak yeterli olduğu her hastaya yapılabilir.
Şeker hastalarında hba1c (3 aylık şeker) değeri 7,5 in altında olmalıdır.
Ayrıca sistemli rahatsızlığı olan hastalarımıza İmplant yapmak için önce ilgili uzman doktorundan konsültasyon almamız gerekir.

Konya Diş İmplantı güvenli midir ?

Sterilizasyon a dikkat eden kurumsal kaliteli kliniklerin steril ameliyathanelerinde yapılan implantlar kesinlikle güvenlidir. Bu cerrahi operasyonda en önemli kaide sterilizasyondur.
Ayrıca İmplant yapımında kullanılan titanyumlar son derece insan kemiği ile uyumlu olup çene kemiği ile herhangi bir reaksiyon göstermez.
Birde İmplantın kalitesi; her alanda olduğu gibi bu alandaysa ucuz pahalı ayrımı var işin simsarları var ucuza yapılan kalitesiz ikinci sınıf İmplantlarda ciddi riskler teşkil etmektedir kısa vadede ekonomik görünse de uzun vadede yaşattığı sıkıntılar hastanın cebini daha büyük sarsmaktadır.
Sterilizasyon şartlarına uyulan kaliteli bir hastanede iyi bir hekim tarafından yapılan kaliteli implantlar son derece güvenlidir.

Neden İmplant yaptırmalıyım.
Bu soruya önce neden ağzımda diş eksikliği, çekim boşluğu bulunmamalı şeklinde yaklaşılması lazımdır.
Dişin çekilmiş olduğu boşluklara komşu dişler temaslarını kaybettikleri için bu boşluğa doğru yayılırlar. Yan komşu dişler bu boşluğa doğru devrilirler ve sallanmaya başlarlar ayrıca karşı çenedeki temas dişi de bu başlığa doğru uzamaya başlar böylelikle oda kemik desteğini kaybederek sallanmaya başlar ve bir kaç yıl sonra bu dişleri de kaybederiz. Ayrıca temas uyumu bozulan kontak aralarına yiyecek sıkışarak buralarda çürük meydana gelir.

Arka azı dişler yoksa ve takıp çıkarılmayan kendi dişiniz gibi sabit bir protez istiyorsak buraya porselen köprü yapamayız çünkü arka ayak dişlerimizi kaybetmiş durumdayız. Bu sebeple mecburen İmplant yaptırmak zorundayız.
İki , üç doğal dişinizin arasındaki köprü yapılabilecek diş eksikliklerinde de İmplant tavsiye ediyoruz çünkü kaplama köprü tedavilerinde sağlam dişlerinizi tıraşlayın küçültüyoruz. İmplantta ise sağlam dişlerinize hiç dokunmuyoruz.

Konya İmplant üstü protez yapımı.

Sabit protez için alt çeneye 6 üst çeneye 8 adet İmplant yapılıp bu implantlar arasına köprü dişler yapılmaktadır.
Ancak; bazen çene kemiğimin yetersiz olması durumda sabit protez yapacak kadar sayıda İmplant yapamıyoruz. Bu durumlarda iki çene ye de 2 -4 er İmplant yapıp hareketli protezleri bu implantlardan destek alacak şekilde yapıyoruz.
Sabit protez de kullandığımız malzemeler en başta belirttiğim gibi emax, zirkonyum ve metal destekli porselenlerdir.

Konya Diş İmplantı sonrası yapılması gerekenler.
Operasyon sonrası direkt buz uygulanmaya başlanması lazımdır. Operasyon bölgesine peçeteye sarılmış jel buz dinlendire dinlendire uyuyana kadar tutulmalıdır. İlk iki saat gıda tüketimi yasaktır. İlk gün ağzınızı çalkalamak tükürmek yasaktır. 48 saat boyunca sigara alkol tüketimi yasaktır. İlk hafta sıçak yiyecek ve içecek tüketilmemelidir. Daha sonra doktorunuzun reçete ettiği ilaçlar mutlaka kullanılmalıdır. 1 hafta sonra da operasyon alanına atılmış olan dikişleri aldırmalısınız.

Operasyon sonrası acı , ağrı yaşar mıyım?

Hayır . İmplant tedavisi yaptığım her hastayı ertesi gün nasılsın diye aradığımda hepsinden her hangi bir ağrı yaşamadım gayet iyiyim geri dönüşünü aldım.

Konya İmplant ömrü ne kadardır?
Bu tamamen hastanın ağız bakımına , İmplant ve hekimin kalitesinin bağlıdır. Tüm koşullar tamamsa çene kemiği içindeki kısım ömür boyu ağzınızda kalır.